Obvestilo staršem ob ponovnem odprtju vrtcev

Ajdovščina; 09. 05. 2020

 

OBVESTILO ZA STARŠE O PONOVNEM ODPRTJU VRTCA z 18. 05. 2020

 

Spoštovani starši!
 
Včeraj pozno popoldan smo ravnatelji prejeli okrožnico MIZŠ o postopnem odpiranju vrtca s ponedeljkom 18. 05. 2020.

Starši, ki boste prijavili svojega otroka za ponovni prihod v vrtec od 18. 05. 2020, boste morali vrtcu PRED prihodom posredovati IZJAVO. Predvidoma jo boste oddali v vrtcu na dan prihoda otroka.

Delo v vrtcu bomo organizirali v skladu z vsebino okrožnice in priporočili NIJZ, ki so podlaga za postopno odpiranje vrtcev.

Tisti starši, ki se zaenkrat za vrnitev otroka v vrtec ne boste odločili, boste oproščeni plačila. Za vse ostale otroke pa bo pripravljen obračun v skladu z veljavno zakonodajo in sicer od 18. 05. 2020.

Ker je v teh časih prava in popolna informacija bistvena, vam posredujemo vsa gradiva, ki so nam bila posredovana. Tako boste lažje sprejeli pravo odločitev. V kolikor ima vaš otrok kakršnekoli zdravstvene posebnosti, vam svetujemo, da se o ponovni vključitvi posvetujete z otrokovim pediatrom. V vrtcu se bomo po najboljših močeh potrudili, da bomo pripravili kar se da prijazen in postopen prehod nazaj iz vašega varnega domačega okolja v strokovno pripravljen, kar se da varen in ljubeč vrtčevski prostor.

Zaenkrat zbiramo prijave otrok za čas od 18. 05. do 22. 05. 2020. Vašega otroka prijavite preko spletnega vprašalnika, da se ustrezno organiziramo in pripravimo za ta čas. Prijave potrebujemo do torka 12. 05. 2020 do 15.00, saj moramo vrtci število prijavljenih otrok posredovati na MIZŠ.

Po tem datumu se bodo predvidoma (če bo situacija ugodna) ukrepi sprostili. Vsi upamo in si želimo, da bi se nam čim bolj uspešno in varno uspelo počasi vrniti nazaj v utečen sistem predšolske vzgoje.

Prosimo vas, da spremljate svojo elektronsko pošto ter našo spletno stran, kamor  bomo posredovali vse potrebne informacije.

Lepo vas pozdravljamo,                                                                 

 
 Alenka Močnik, ravnateljica