Vstop v novo šolsko leto 2020/2021

Dragi otroci, spoštovani starši in vsi zaposleni!
 

Pred nami je 1. september, s katerim vsako leto pričenjamo novo šolsko leto. Seveda je bil tudi prejšnja leta to poseben dan, pol pričakovanj, določenih neznank, a letošnji nas pričakuje še malo drugače.

V letu 2020 smo se žal morali soočiti z neznanim virusom, ki nam je kar pošteno spremenil določene življenjske navade in ravnanja.

V vrtcu si zato želimo, da bi to šolsko leto uspešno in zdravo izpeljali, obenem pa uspeli zagotoviti varno in spodbudno učno okolje za vse naše otroke.

Prav vsi bomo morali biti odgovorni do sebe in drugih, skrbeti bomo morali za pošten in odkrit odnos ter odprto, prijazno komunikacijo. Ob vseh posebnih ukrepih in priporočilih si bomo v največji možni meri prizadevali, da bomo za otroke še vedno ponujali igrivo, poučno bogato in seveda zdravo okolje. Prepričana sem, da nam bo, predvsem z dobrim sodelovanjem med vrtcem in vami starši, to tudi uspelo. Zato vse starše naprošamo, da sledijo vsem protokolom, s katerimi jih bodo seznanili strokovni delavci, ki so dobili ustrezna navodila, in jih bomo vsi primorani upoštevati. Naš vrtec namreč deluje na več lokacijah in nekateri oddelki so organizirani v šolskih stavbah. Tam smo se dolžni držati njihovih navodil in ukrepov. Le tako bomo vsi poskrbeli za svoje zdravje in zdravje drugih ter kar se da ustrezno preprečili neželene situacije glede širjenja morebitnih okužb in obolevanj večjega števila otrok in zaposlenih.

Vsem torej želim predvsem zdravo, optimistično in pogumno šolsko leto, ki je pred nami in verjamem, da bomo ob zaključku le-tega v mesecu avgustu 2021 ponosni vsak nase in na skupno prehojeno pot.  Potrudimo se, da bodo otroci, ki nam jih starši zaupate, najprej v vrtcu pridobili občutek varne navezanosti in sprejetosti, kasneje pa imeli možnost tudi v tem šolskem letu pridobiti čim več pozitivnih življenskih izkušenj ob druženju s sovrstniki, svojimi strokovnimi delavci in ostalimi delavci vrtca.

Naj bo torej srečno in zdravo tole 2020/2021 posebno vrtčevsko leto!

vaša ravnateljica Alenka Močnik