Ob Hublju

MEDENI DAN

Otroci in vzgojitelji Otroškega vrtca ob Hublju, smo se z veseljem odzvali povabilu Čebelarske zveze Slovenija k ustvarjanju najštevilčnejšega pevskega zbora v Sloveniji.
V petek 18. 11. 2016 ob 10:00 uri smo zapeli in zarajali ob Slakovem Čebelarju ter bili del 42600 – glavega zbora.
V traktu smo gostili čebelarja Jakoba, ki nam je na zanimiv način predstavil svet čebelarstva. Dan smo zaključili s čajanko in pokušino domačega medu.
 

Obisk revirnega gozdarja

V torek, 5. 11. 2019 se je povabilu na obisk, v vrtec OB HUBLJU, odzval g. Matej Vuga, oče deklice, ki obiskuje skupino MODRIH. G. Vuga je revirni gozdar. 

Predstavitev je začel z besedami, da gozdov nismo podedovali od staršev, gozd smo si sposodili od vnukov. Zato moramo še posebej paziti na gozdove.

ENA HIŠKA, MAJHNA PIŠKA

Ljudsko slovstvo, tudi ustno slovstvo, je skupen izraz za ljudsko pripovedništvo in ljudsko pesništvo, ki se je razvijalo od nekdaj do sredine 18. stoletja in zopet med drugo svetovno vojno. V 18. stoletju so pri nas znani zapisovalci predvsem Žiga Zois, Valentin Vodnik, Stanko Vraz in Karel Štrekelj. -(wikipedija)

PLESNO DOPOLDNE V VRTCU OB HUBLJU

V četrtek, 13.12.2018 se je v I. traktu vrtca Ob Hublju zgodil prav poseben dogodek. Obiskala sta nas profesionalna plesalca ga. Svetlana in g. Miša Cigoj. Skupaj s sinom Konstantinom Bernardom in njegovo soplesalko Nejo Tomažič, so nam odplesali latino ameriške plese cha-cha, jive, rumba, salsa ter standardne valček in slow fox. V elegantnih plesnih oblekah in z lahkotnostjo korakov in gibov so nas vse zelo navdušili ter očarali.

Z JADRALNIM PADALOM….

V petek, 11. 5. 2018 smo se z otroki iz skupin« REDEČI«, »BELI« IN »VIJOLIČNI« otroškega vrtca Ob Hublju, podali na pot. Veter nam je kuštral lase in mešal besede, ko smo hiteli proti Policam. Na zelenici otroškega igrišča nas je pričakal g. Samo Božič z velikim nasmehom in široko odprtih rok, za vnuka Gala in vse ostale otroke.

VESEL BOŽIČ MIŠEK MATIČEK

December je poln pričakovanj, skritih želja in veselja. Da bi to čarobnost pričakovanja prenesle tudi v prostore vrtca, med otroke, starše in sodelavke smo vzgojiteljice drugi trakt okrasile in ovile v pravljično zgodbo miška Matička. Za otroke vseh treh skupin smo uprizorile dramatizacijo »Vesel božič mišek Matiček« (Nora Hilb).

V PRIČAKOVANJU VESELEGA DECEMBRA

Obiskala nas je ga. Jelka Troha, stara mama dečkov iz skupine »Vijolični«. Pripovedovala nam je o doživetjih miklavževanja, ko je bila še sama otrok. Povedala nam je, da je takrat Miklavž pridnim otrokom prinašal orehe, suho grozdje, rozine, rožiče, jabolka, piškote, suhe fige in slive. Pa še to ne vsega, vsem. Otroci so se za to posebej pripravili. Na predvečer Miklavža so zloščili čevlje, molili in pomagali pri hišnih opravilih. Zjutraj jih je na okenski polici poleg dobrot, vselej čakala tudi šiba.

OBISK IZ CENTRA STAREJŠIH PRISTAN VIPAVA

Z mamo deklice iz skupine Vijolični, ga. Klavdijo Čermelj Žnidar, smo se dogovorili za sodelovanje s Centrom starejših Pristan Vipava. V torek, 12.12.17 je med nas pripeljala stanovalko ga. Jožefo Krhne Bavčer, domačinko iz Vipave. Ga. Jožefa šteje častitljivih 87 let. Ta jo bogatijo z veliko življenjskimi izkušnjami in doživetji, katera je prijazno delila z nami. Ob čaju in piškotih je otrokom pripovedovala o svojem otroštvu, vrtcu, šoli, delu na kmetiji, trgovini in pekarni.

V skupini »Zeleni« je zadišalo…

Na obisk smo povabili Timova starša, ga. Meliso in g. Gregorja Lisjaka, gostinca in lastnika gostilne Theodosius.
Predstavila sta nam svojo službo, delo v gostilni. Najprej smo spoznali, kako mora biti pripravljen pogrinjek na mizi. Nato smo si umili roke, nadeli kuharske kape in skupaj zamešali sestavine in si spekli pravo domačo »frtalo«. Namazali smo jo z marmeladami, ki jih pri Lisjakovih pripravljajo sami.
Hvala ga. Melisi in g. Gregorju za obisk!
Otroci iz skupine »Zeleni«, Mateja in Andreja

Strani

Subscribe to RSS - Ob Hublju