Z JADRALNIM PADALOM….

V petek, 11. 5. 2018 smo se z otroki iz skupin« REDEČI«, »BELI« IN »VIJOLIČNI« otroškega vrtca Ob Hublju, podali na pot. Veter nam je kuštral lase in mešal besede, ko smo hiteli proti Policam. Na zelenici otroškega igrišča nas je pričakal g. Samo Božič z velikim nasmehom in široko odprtih rok, za vnuka Gala in vse ostale otroke.
Obkrožen z »gugalnicami«, nahrbtniki… nam je spregovoril o svoji prostočasni dejavnosti – JADRALNEM PADALSTVU. Predstavil nam je opremo: čelado, rokavice, podkapo… saj tam zgoraj visoko med oblaki ni prav nič toplo. Otroško pozornost je pritegnil z višino merom in radijskim oddajnikom, preko katerega se pogovarja z drugimi padalci ali pa spremljevalcem na tleh. Otroci so aktivno sodelovali. Z vprašanji so »zasipali« g. Samota. V vetru ni plapolala le vetrna vreča, tudi otroci so »poleteli« od navdušenja. Vrhunec predstavitve je bilo razvitje padala. Za ogromno trobojnico, smo poprijeli prav vsi. Drug poleg drugega smo strmeli v velikost padala. Za tem so se otroci razvrstili po skupinah in preizkusili pravi padalski stol in neizmerno uživali. Od g. Samota smo se poslovili polni vtisov in novih spoznanj.
Ob enem pa bi se radi zahvalili vam spoštovani starši, stari starši ter vsi zunanji sodelavci za vaše sodelovanje z nami. Z nazornimi, doživetimi in pestrimi vsebinami ste obogatili in polepšali otroštvo vaših in »naših« otrok. Šolsko leto je v izteku, želimo vam lepe, nasmejane in razposajene počitnice. V prihajajočem šolskem letu pa si želimo ponovnega sodelovanja z vami. Otroci in vzgojno osebje ll. trakta otroškega vrtca OB HUBLJU