Zdravje v vrtcu

V okviru programa Zdravje v vrtcu – medgeneracijsko sodelovanje smo se na povabilo organizatork, skupini Lune in Kapljice udeležili dneva brez alkohola, ki je potekal 3. 4. 2019 v kulturnem domu v Vipavi. Tam so se predstavila različna društva, kot so Šent, Društvo mladih, športno društvo, društvo Škofijske karitas in druga, ki so ponujala različne aktivnosti za otroke in odrasle.

Otrokom je bilo najbolj zanimivo kolo sreče, ki so ga vrteli in tako zadeli praktične nagrade. Vsak otrok je prejel zapestnico za večjo varnost v prometu. Na pobudo radijske napovedovalke radia Koper pa smo z veseljem zapeli tudi dve pesmici: »Ringaraja« in »Kuža Pazi«. Otroci so po želji lahko tudi ustvarjali s flomastri, lepili okraske na okvirje iz kartona. Zunaj pa je bil parkiran policijski kombi – marica, ki sta nam jo prijazna policista razkazala, kar so si otroci z zanimanjem ogledali.

Otroci so organizatorke programa razveselili z risbicami, na katere so z voščenkami risali na temo zdravja, ki so jih obesili na razstavo.

Tako je v zdravem vzdušju minilo še eno lepo sodelovanje otrok in starejših, ki verjamemo, da prinese vsakemu od nas nove izkušnje in znanja.

Vzgojiteljice: Lavra Škerjanc, Adrijanana, Nadja Bago, Vesna Robba